Instagrammable spots: Къде да открием полета от рапица?

Рапица около София, Велико Търново и Ловеч

Цветните полета през пролетта са една от любимите фотографски локации за мнозина. Аз съм огромен фен на слънчогледите, но намирам за красиви и маковете, и рапицата, и лавандулата. Къде да открием достъпни полета, подходящи за снимки, обаче остава основният въпрос. Днес ви споделям няколко локации с рапица, които може да посетите.

Къде да откриете макови полета може да видите ТУК.

1. Рапица около София

Село Пролеша

Само на около 20 километра от София се намира цветното поле в село Пролеша. Идвайки от главния път, завивате надясно, след което карате няколко минути през цялото село и накрая на него ще видите полето от лявата си страна. Около него има уширение, където може да оставите колата си.

Северната Тангента

Полета от рапица може да откриете и на излизане от София-преди връзката със Северната тангента, в посока АМ „Хемус“. Отбивката е преди да завиете към тангентата и трябва да гледате внимателно, за да не я изпуснете. Пътят е тесен, като от едната му страна има и доста боклуци, но пък след като преминете през тях и тревистите площи, ще стигнете до полетата от рапица с гледка към Витоша.

2. Рапица около Ловеч


Безкрайни и красиви жълти цветни полета може да откриете и по пътя Горан – Ловеч. Споделям ви точни координати на едно от полетата, покрай които минах наскоро – 43.196898, 24.734433. Има уширение на пътя, където може да оставите колата си.

3. Рапица около Велико Търново

Това е може би едно от любимите ми места, тъй като се намира по пътя към Хотнишките водопади – магично място, което задължително трябва да посетите, ако се намирате във Великотърновския регион.

След като хванете отбивката за водопада, която се намира между селата Хотница и Момин сбор, от двете ви страни ще се появят обширни жълти цветни полета. Има достатъчно места, на които може да спрете за снимки, без да е нужно да влизате навътре и да газите в рапицата.

Ако имате други въпроси за местността, може да ми пишете на лично съобщение във Facebook страницата на блога, или на личния ми профил в Instagram.

Можете да се абонирате за бюлетина на блога, за да получавате информация директно на вашия имейл.

Фото локации

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: