Къде да открием макови полета?

Макови полета, Пловдивска област

Пролетта е сезонът на цветята и една от най-любимите ми гледки през май и юни са различните цветни полета. През последните години обаче освен щастие за очите ни, всички пространства, покрити с рапица, мак и слънчогледи, се превърнаха и в топ Isntagrammable места в България.

Най-големият бонус обаче за мен не са красивите снимки, макар и да се получават страхотно, а чувството на свобода, което носи тичането из цветните полета. Сякаш за миг се сливаш с природата изцяло.

Но нека си дойдем на думата – когато видим нечия красива снимка на подобно място, всички се питаме „Къде ли е това?“. В тази статия ви споделям за няколко такива местенца.

Къде да открием макови полета?

Макови полета, Пловдивска област

Пловдивската област е изключително благодатна на макове. Ако пътувате по маршрута София-Пловдив, на слизане от магистралата, поемате надясно към околовръстния път вместо директно към града.

Още в началото на отбивката вдясно от вас ще видите 2 обособени полета, които обаче се падат малко по-далеч от самия път.

Ако продължите по околовръстния път на около километър преди светофара за Първенец отдясно има обширно маково поле и отбивка, където е удобно да оставите колата си. Ще видите път, който води до сива постройка, а отстрани се разпростира червеният хоризонт.

Такива полета може да откриете и по пътя от Пловдив към Пазарджик, който е извън магистралата. Малко преди входа за село Цалапица от дясната ни страна на пътя се намира обширно маково поле, в близост до местните къщи.

Кое е най-доброто време за снимки?

Ако държите на хубавите снимки, подходящата светлина е основен фактор. Най-доброто време за снимките из цветните полета е около час-два преди залез слънце или т.нар. golden hour. Снимките, които виждате в блог статията, са направени преди обяд и също не са лоши, но определено имаха нужда от редактиране на тоновете.

Ако статията Ви е била полезна, може да се абонирате за бюлетина на блога, където да получавате информация директно на Вашия имейл. 🙂

Съвети

1 Comment Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: