8 локации с красив изглед към Айфеловата кула

Аз съм от тези хора, които винаги се стремят да избягват тълпите по време на пътешествие. Обичам да ставам рано, да се губя из малките улички и да търся непопулярни места, които си заслужават. И както често се шегувам, основното нещо, което правя като травъл блогър, е да преследвам красиви гледки.

Е, в Париж трудно можеш да откриеш място „само за себе си“, но в пък ако се озовеш на правилното място в подходящия момент, със сигурност можеш да си направиш красиви снимки за спомен, без на тях да присъстват още поне 10 непознати. Ето ви един кратък списък с локации с красив изглед към Айфеловата кула, които са подходящи места за снимки в Париж.

  1. Av. de New York
Места за снимки в Париж - Av. de New York

Av. de New York се намира непосредствено близо до Айфеловата кула и предлага чудесна гледка към кулата, далеч от тълпите. Разбира се, тук също постоянно минават туристи и може да се наложи да изчакате за снимка, но със сигурност може да направите хубав кадър.

  1. Rue de l’Université, 228
Места за снимки в Париж - Rue de l'Université, 228

Тази малка уличка всъщност е доста известна и често ще я намерите пълна с туристи, които опитват да заснемат перфектния кадър. Все пак, ако имате малко повече търпение, може да получите страхотна самостоятелна снимка. Ако пък отидете рано сутринта, със сигурност ще се радвате на спокойствие.

  1. Avenue de Camoëns
Места за снимки в Париж - Avenue de Camoëns

Avenue de Camoëns е популярно място, където често се провеждат фотосесии за рождени дни или пък сватби. Въпреки това няма общо с обичайните тълпи от туристи и може да си направите страхотни снимки там. Точната локация се намира нагоре по стълбите и няма как да я пропуснете, като отидете на място.

4.Le Recrutement Café

Места за снимки в Париж - Le Recrutement Café

Le Recrutement Café отново е много популярно място за фотографите, но в същото време по-непознато за масовите туристи. Може да го посетите за красива снимка, а след това да се отбиете за закуска.

5. Площад „Трокадеро“

Места за снимки в Париж - Трокадеро

Това е най-популярното място за снимки и наблюдаване на Айфеловата кула. Заслужава си да отидете заради гледката, но би било малко по-трудно да си направите красива снимка там. Към ноември 2022 част от него е в ремонт и голяма дървена стена разделя туристите от стълбището, което е най-популярното място за снимки. Все пак може да минете леко встрани и да се насладите.

6.Паркът Champ de Mars

Места за снимки в Париж -  Паркът Champ de Mars

Паркът Champ de Mars е едно от най-популярните места, от които може да наблюдавате Айфеловата кула. На зелените площи често се събират хора, които си правят пикник дори и през вечерта. От тук можете да наблюдавате и светлинното шоу отблизо. Тази локация обаче е една идея по-популярна, тъй като се намира съвсем близо до кулата и може да има повече туристи там.

7. Покрива на Триумфалната арка

Места за снимки в Париж - Триумфалната арка

Една от най-красивите гледки не само към кулата, а и към голяма част от Париж, определено се разкрива от покрива на Триумфалната арка. За разлика от останалите места обаче, тук ще трябва да си платите, за да може да ѝ се насладите. Това условие не важи, ако сте под от 18 до 25 години включително. Гражданите на ЕС под 26 могат да я посетят безплатно.

8. Галерии Лафайет

Места за снимки в Париж - галерии Лафайет

Това е мястото, ако търсите красива и безплатна гледка отвисоко към Айфеловата кула. На последния етаж на търговския център се намира тераса, където може да починете следобеда или да наблюдавате залеза. Тук може да си направите и красива снимка с изглед към Айфеловата кула и града.

Ако имате други въпроси, може да ми пишете на лично съобщение във Facebook страницата на блога, или на личния ми профил в Instagram.

Можете да се абонирате за бюлетина на блога, за да получавате информация директно на вашия имейл.

Около света Фото локации

1 Comment Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: