Въжен мост над язовир Пасарел – бягство от града

язовир пасарел

Продължавам поредицата с идеи за дестинации, които се намират в близост до София. Днес ви разказвам за въжения мост над язовир Пасарел и маршрута до него.
Къде се намира?

Язовир Пасарел е разположен в Панчаревския пролом на р. Искър. Въженият мост над него се намира между Панчарево и Долни Пасарел – за ориентир погледнете Google maps, локацията е отбелязана. Може да се ориентирате и спрямо ресторант „Шефс“, който се намира отсреща.

Къпането и риболовът там са забранени, но мястото е изключително красиво и подходящо за разходка или излет, както и страхотна дестинация за любителите фотографи.

Как се стига?

въжен мост язовир пасарел

Може да пътувате с автомобил, но ако сте в София и крайградски автобус номер 3 също ще ви свърши чудесна работа, тъй като мостът се намира точно до една от спирките му.

Има разширение на пътя, където може да оставите колата си в случай, че изберете този вариант.

Мостът е изключително приятен за разходка, а снимките, които се получават на място, са страхотни. Всичко е обагрено в зелено и е изключително красиво. Обещах си да се върна и наесен.

Предимства на язовир Пасарел

язовир пасарел забележителности

Ако решите да се разходите до язовир Пасарел, ще се насладите на пълно бягство от градския шум. Мястото е доста по-спокойно от Панчаревското езеро, макар и там също да не липсват ентусиасти. Подходящо е за пикник и кратка разходка за дните, в които нямате много време.

Ако пък имате повече време, от въжения мост може да поемете по две пътеки край брега на язовира и да се насладите на красивите му гледки. Ако поемете към вилната зона на Пасарел, може да стигнете до указателна табела, която ви предлага няколко маршрута:

С. Лозен

Вр. Половрак

Мемориал на капитан Димитър Списаревски

Повече информация за тях ще ви споделя в следваща статия.

Ако имате други въпроси, може да ми пишете на лично съобщение във Facebook страницата на блога, или на личния ми профил в Instagram.

Можете да се абонирате за бюлетина на блога, за да получавате информация директно на вашия имейл.

Язовири

2 Comments Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: