Какво ме води тук?

През последните години няколко пъти съм се замисляла дали да си направя блог. Но винаги ме спираше мисълта, че „има достатъчно други“ и че вече „никой не чете блогове“. През изминалите месеци обаче се уверих, че това изобщо не е така. Реших, че мога да опитам да нося стойност и да вдъхновявам други хора и дори да се получи само с един човек – то за мен ще е успех.

Писането е най-голямата ми страст, откакто се помня. Първото си стихотворение написах едва в 1 клас. След прочитането на „Моторни песни“ в училище се влюбих завинаги и в четенето. И до днес двете неща са неизменна част от мен. В книгите откривам вдъхновение, уют, утеха. Чрез писането изразявам себе си и събирам в едно всички емоции, които ме връхлитат.

Фотографията е другото ми хоби, което имам от дете. Спомням си, че докато бях малка редовно грабвах апарата, без да казвам на никого и снимах пейзажи. Разбира се, винаги се оказваше лоша идея, защото изхабявах лентите непосредствено преди важни събития и пътувания и нашите не бяха особено доволни. По-късно се появиха цифровите апарати и ситуацията беше някак по-спокойна. Днес снимам основно с телефона си, тъй като е винаги с мен. Но отделям доста внимание на обработката и избирането на най-подходящите цветове.

Пътуването е може би най-новата ми страст. Израснала съм в малко населено място и като дете не съм пътувала често. Основно по училищни екскурзии, състезания по хокей на трева и семейни пътувания до морето. Когато пораснах започнах да се интересувам повече от нови градове и държави, различни култури и естествения, специфичен хабитат, който притежава всяко едно място.

В началото на 2020 г. си обещах, че ще пътувам много повече, което в първите ѝ месеци се оказа съвсем невъзможно, а по-късно доста ограничено. Благодарение на пандемията и трудностите около напускането на страната обаче осъзнах колко много места има за виждане и в България. Нещо, което всички знаем, но винаги отлагаме, защото е „по-близо“ и „можем да отидем, когато решим“. Само че не го правим. И точно това реших да променя. Истината е, че има дестинации, които можем да посетим дори в рамките на един ден и да ни заредят с енергия, настроение, да ни обогатят културно и духовно, да ни накарат да „опознаем родината си и да я обикнем“ още повече. Трябва ни само малко вдъхновение.

Човек е човек, когато е на път

Идеята на този блог е да носи именно вдъхновение и полезна информация. Да събуди желанието ти за пътуване и откриване на нови места. Да ти даде практични и лесни съвети, така че да може се насладиш максимално на твоето пътешествие.

България Пътуване блог

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: