Хотел „Света Анастасия“ край Бургас – идеалното място за морско бягство през лятото

Хотел  Света Анастасия, Hotel St. Anastasia - Бургас

За всеки човек има различни неща, които са критерии, по които си избира места за настаняване. За мен едно от най-важните, след основните като чистота и добри условия, са красивите гледки. И точно така попаднах на хотел „Света Анастасия“ преди няколо години. Една красива гледка на дървени бели стълби, водещи към морето, ме плени и не ми даде мира, докато не открих мястото. Още тогава си казах, че обезателно ще го посетим.

Миналата година точно тези красиви стълби ни отведоха в хотела за следсватбена фотосесия, а в началото на лято 2024 г. открихме морския сезон именно с един дълъг уикенд в хотел „Света Анастасия“.

Ако трябва да ви споделя в едно изречение как го усетих, то ще бъде – това е едно от местата, на които избираш да се връщаш всяка година поне за малко. А повече подробности ви очакват в следващите редове.

Къде се намира хотел „Света Анастасия“ (Hotel St. Anastasia)?

Хотел „Света Анастасия“ се намира в живописния парк „Росенец“, само на двадесет минути от Бургас и предлага истинско бягство от градския шум и суета. Малкият бутиков хотел е построен на скала над морето и е заобиколен от вековни дървета. От него се разкриват спиращи дъха гледки към любимото синьо и предлага достъп до уединен плаж в спокоен залив.

Защо хотелът ми хареса и бих се върнала отново?

Атмосферата

От стаите до ресторанта и всички красиви кътчета за отдих, създадени в градината, нямаше нещо, което да не излъчва спокойствие.

Не знам дали защото имах голяма нужда от почивка или просто енергията на това място е специално, но тези 3 дни, които прекарахме там успяха да ме накарат да се откъсна истински от всички задачи, работни ангажименти и тревожни мисли.

Бяхме отседнали в двойна стая с изглед към морето и красив панорамен прозорец. След първата сутрин разбрах защо тази стая е повече от страхотна – можех да наблюдавам изгрева без дори да ставам от леглото си. Беше чисто, уютно и помислено и за най-малкия детайл.

Освен със стаите в основната сграда, хотелът разполага и с малки вили, които също изглеждаха страхотно и имат собствени веранди и места за отдих. Повече за самите стаи може да откриете тук.

Кухнята

Мотото на кухнята в хотела е, че „най-вкусната риба е прясната“ и си личи във всяка хапка. Всичко, което опитахме беше много вкусно и добре презентирано. Посетихме хотела в началото на сезона и не всичко от менюто беше налично, но това е именно защото се стремят да използват само пресни продукти.

Закуската е на блок маса, като се предлагат основно едни и същи неща – бъркани яйца и яйца на очи, мезета, баничка, кроасани, зеленчуци, плодове и зърнени закуски.

Единственото, което има нужда от подобрение е самото обслужване. Сервитьорите бяха доста млади и неопитни и определено си пролича, но се надявам, че в хода на сезона и тук нивото ще е също толкова добро, колкото това на кухнята.

Ресторантът разполага с общо 80 места с вътрешна и външна част и е изключително подходящ за малки семейни събития.

Красивите гледки

Вече споменах, че за мен това е един от важните критерии при избор на място за настаняване. А в хотел „Света Анастасия“ всяко малко местенце е морска картичка и предлага изключително красива гледка. Предимството от едно и също място да можеш да наблюдаваш и изгревите и залезите пък е несравнимно и без да се замисля 3 сутринти подред се събуждах в 5:30 ч. само за да посрещна изгрева и да се радвам на гледката.

Как да прекарате времето си в хотел „Света Анастасия“ (Hotel St. Anastasia)?

Плаж

Ако сте фенове на дивото, малкият плаж, който се намира под хотела, определено е страхотен избор за плажуване. В този случай обаче бихте имали нужда от собствен чадър и хладилна чанта.

Ако предпочитате да прекарате времето си на плажен бар, всеки ден през хотела минава shuttle bus, който може да ви закара до Utopia beach bar. На място има както безплатна зона, така и платена. Барбаронът струва 5 лв., чадърите и шезлонзите по 8 лв., а шатрата – 30 лв.

Лично на нас частният малък плаж ни допадна повече и бихме предпочели да плажуваме там. Плюсът на Utopia beach bar е, че има морски активности като каране на водно колело, джет, надуваеми рингове, банани и т.н. Ние се възползвахме от възможността и карахме водно колело, като цената за 30 минути беше 20 лв., а за час 30 лв. Хотелът се намира доста близо и до плаж „Смокиня“, така че ако ви се пътува – имате възможност да посетите и много други места.

Спортни активности

Ако сте фенове на спорта, хотелът предлага 2 страхотни варианта – има велосипеди под наем и малък тенис корт. Истината е, че имах голямо желание да пробваме тениса, но на плажа ни беше толкова хубаво, че стояхме до последно и така и не ни остана време за тренировка. Обещавам си обаче следващия път определено да поиграем.

Разходки

Хотел  Света Анастасия, Hotel St. Anastasia - Бургас -разходки

Локацията на хотела го прави идеална отправна точка за красиви морски разходки. Ето 3 места, които може да посетите.

  • Културно-туристически комплекс Ченгене скеле

Ченгене скеле е малко рибарско селище, което съхранява богати рибарски традиции. Туристическият комплекс включва три експозиционни къщи, които представят историята на Черно море и рибарския бит. Освен това, посетителите могат да се насладят на ресторант, кафе-клуб, амфитеатър за културни събития и детска площадка. Намира се на 10 минути с кола от хотела, а разходката там ще ви отнеме около 20 минути. По залез е особено красиво затова може да си отделите повече време.

  • Бакърлъка

Бакърлъка е защитена местност, която се намира в община Созопол. От нея има чудесна панорамна гледка към Бургаския залив и околните села, а погледът се простира от нос Емине на север до Аркутино на югоизток. Намира се на 30 минути с кола от хотела, а разходката от паркинга до гледката отнема само 5 минути. Може да прочетете повече тук.

  • Нос Агалина

Нос Агалина е едно от любимите ми места за разходка на морето с безкрайно красива гледка и чудесно за изпращане на залези. Намира се на 25 минути път с кола от хотела, а разходката до гледката ще ви отнеме 10-15 минути. Повече може да прочетете тук.

Какво е важно да имате предвид?

Хотелът е dog friendly, така че ако обичате да пътувате с домашния си любимец, това е идеалното място, на което да го вземете със себе си. По време на престоя ни там успяхме да се запознаем с цели три прекрасни кучета.

Още една от политиките е, че хотелът е Аdults only и се допускат само деца над 14-годишна възраст.

Ако и вие искате да се потопите в приказката, наречена хотел „Света Анастасия“, имайте предвид, че най-добрият начин за резервация е директно през техния сайт, тъй като доста често пускат last minute оферти, когато имат свободни места и цените са по-изгодни, отколкото в платформи като Booking. Може да резервирате директно тук.

Ако имате други въпроси за местността, може да ми пишете на лично съобщение във Facebook страницата на блога, или на личния ми профил в Instagram.

Можете да се абонирате за бюлетина на блога, за да получавате информация директно на вашия имейл.

Черноморие Hotel reviews

Вашият коментар

Discover more from Bulgarian on the road

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Цялата публикация