Порто Куфо, Ситония – едно от най-красивите места за почивка в Гърция

Порто Куфо, Ситония - Porto Coufo Resort

Всеки има места, на които би се връщал отново и отново. Такива, които щом ги видиш веднъж, единствено се чудиш кога ще посетиш отново. За мен Порто Куфо е едно от тях. След като няколко години поред Афитос имаше първо място в сърцето ми, вече си имам ново любимо място за почивка в Гърция.

Разположен в сърцето на полуостров Ситония, Порто Куфо е заобиколен от живописни скалисти хълмове, дълга плажна ивица със златист пясък и лазурно море с невероятна прозрачност. Дестинацията е подходяща за почитателите на девствените плажове и кристалните лазурни води.

Името на морското селище означава „глухото пристанище“, тъй като пристанището му е толкова добре закътано, че не се чува звукът на морето.

Къде се намира Порто Куфо?

Порто Куфо се намира на полуостров Ситония – втория ръкав на Халкидики, Гърция. На около 100 км от Солун и само на няколко километра от големия курорт Торони. От София се стига за около 5-6 часа в зависимост от темпото и чакането на границата, но всеки километър си заслужава за идилистичната атмосфера, която ви очаква там.

Къде да отседнете?

В самия Порто Куфо няма много хотели, така че е добре да резервирате настаняване предварително. Ние нощувахме в Porto Koufo Resort, като бяхме на тиймбилдинг с група от 35 души. Мястото разполага с апартаменти, градински къщи и бунгала с места за 2,4,6 и 8 души. Апартаментите са просторни, уютни и чисти. Част от тях разполагат със собствен кухненски бокс, хол и трапезария.

В комплекса има басейн, както и много големи градински площи, люлки, волейболно игрище и всичко необходимо за една незабравима лятна почивка в Гърция. Край басейна има бар, който предлага напитки и леки закуски. От високите етажи в основната сграда се разкрива и невероятна гледка към залива.

На 5 минути се намира местния плаж, а на 10-15 минути може да откриете страхотни традиционни таверни с вкусна кухня. Препоръчвам ви Boukadoura – непретенциозен ресторант с много вкусна кухня, страхотно бяло вино, което е домашно производство, и вежлив персонал.

Къде може да плажувате край Порто Куфо, Ситония?

В региона се намират едни от най-красивите плажове в Ситония. Споделям ви няколко варианта, като ние имахме възможност да изпробваме единствено първия.

Kalamitsi Beach

Kalamitsi Beach се намира на около 15 минути от Порто Куфо. Водата беше кристално синя, а пясъкът – златист. Ивицата е по-широка от тази на плажа в Порто Куфо. Цената за чадър беше 5€ + консумация от бара, но предвид че пътувахме в началото на сезона, най-вероятно са по-високи през юли и август. Има и зона за свободно плажуване.

Kriatitsi Beach

Намира се на около 30 минути от Порто Куфо. Той е сравнително малък и уединен плаж. В близкото селце Kриатици има няколко таверни, предлагащи традиционна гръцка кухня на умерени цени.

Toroni Beach

Toroni Beach е един от най-популярните плажове на полуостров Ситония. Той се простира на дължина над 3 км пред едноименното курортно селище Торони. Достъпът до плажа е лесен, като част от него е свободен за посещение, а част се стопанисва от хотелските комплекси в Торони. Има голям безплатен общински паркинг в близост и заведения.

Още интересни забележителности наоколо, които може да посетите са Viewpoint Ambelos Beach и Sithonia cape, които предлагат чудесни панорамни гледки, спиращи дъха.

Ако имате други въпроси за мястото, може да ми пишете на лично съобщение във Facebook страницата на блога, или на личния ми профил в Instagram.

Можете да се абонирате за бюлетина на блога, за да получавате информация директно на вашия имейл.

Около света Природни забележителности Hotel reviews

Вашият коментар

Discover more from Bulgarian on the road

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Цялата публикация